E-mailmarketing Uitbesteden: 100% focus op e-mail

Jouw e-mailmarketing uitbesteden, is dat wel zo’n goed idee? E-mailmarketing staat bekend om zijn indrukwekkende ROI (Return On Investment), wat het een uitstekende keuze maakt om dit deel uit te besteden. Met een doordachte e-mailmarketing strategie gericht op de klantreis van jouw doelgroep kan je klantloyaliteit versterken, top of mind blijven en jouw omzet aanzienlijk verhogen.

Inhoudsopgave

Waarom E-mailmarketing

E-mailmarketing is een van de meest effectieve marketingtechnieken van het moment. Toch wordt het vaak gezien als spam, ouderwets en vervelend. Als e-mailmarketing op de juiste manier wordt uitgevoerd zul je zien dat mensen uitkijken naar het krijgen van je e-mails en erg positief hierop reageren. Het is ook niet voor niets het marketingkanaal met een van de beste ROI’s. In verschillende industrieën varieert de verhouding van 32:1 voor media, uitgeverijen, evenementen, sport en entertainment tot wel 45:1 voor detailhandel, e-commerce en consumentengoederen.

De Voordelen van E-mailmarketing

E-mailmarketing is een kosten-effectieve manier om klantrelaties te verbeteren door direct contact te hebben met jouw doelgroep. Jouw doelgroep schrijft zich in om e-mails van jou te ontvangen. Hierdoor is het, in tegenstelling tot adverteren, vrijwillig en altijd relevant voor jouw contacten om informatie van jou te krijgen door middel van een e-mail. Hieronder een aantal voordelen van e-mailmarketing

Hoge ROI (return on investment): Elke euro die wordt besteed aan e-mailmarketing ziet een teruggave van tussen de 32 tot 45 euro.

Direct Contact: Je hebt bij e-mailmarketing direct contact met jouw doelgroep wat de klantloyaliteit verbetert.

Automatisering: Je kan e-mailmarketing voor een groot deel automatiseren waardoor het nog minder tijd in beslag neemt.

Meer Omzet: Door de juiste e-mail strategie toe te passen kan je jouw omzet aanzienlijk verhogen.

Meer Winst (door het verhogen van CLV) : Door het toe te passen van e-mailmarketing kan je de Customer Lifetime Value (CLV) van jouw klanten flink verhogen. Dit betekent dat je meer winst kan halen uit je bestaande klanten, zonder het uit te geven van nog meer budget aan advertentie

Meetbaar: E-mailmarketing is super goed meetbaar door dat alles bijgehouden kan worden. Hierdoor weet je precies wat je uitgeeft en hoeveel je er aan verdient. Hierdoor kan je gemakkelijk jouw investering in de gaten houden.

E-mailmarketing Uitbesteden als B2B-bedrijf

E-mailmarketing Uitbesteden

Bij B2B-bedrijven zie je vaak langere verkoopprocessen dan bij het gemiddelde B2C-bedrijf. E-mailmarketing helpt bij het consistent behouden en helpen van de klant tijdens de aankoopfase. De juiste e-mailmarketing specialist (ik ken er nog wel een!) weet hoe die potentiële klanten betrokken houdt en speelt hierop in om meer sales te genereren.`

Een paar voorbeelden wat de mogelijkheden zijn met e-mailmarketing voor B2B:

– Automatiseren van jouw klantreis: De betrokkenheid verhogen door het automatiseren van relevante e-mails voor potentiele klanten.

Delen van Kennis: Jouw expertise delen aan jouw e-maillijst. Deel jouw kennis om te laten zien dat jij de specialist bent die zij zoeken.

– Lead Scoring: Het instellen van triggers om op deze manier te weten te komen wie jouw warme leads zijn. Deze kan je dan laten opvolgen door jouw salesteam of een automatisch aanbod doen.

– CRM: E-mailmarketing leent zich perfect voor het aanvullen of zelfs vervangen van jouw CRM-systeem. Veel B2B e-mailmarketing software hebben een uitgebreid systeem waarin interesses, segmenten, doelgroepen en andere relevante informatie bijgehouden kan worden.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is voor jouw bedrijf?

E-mailmarketing Uitbesteden als Webshop

E-mailmarketing Uitbesteden

Je hebt een webshop en wil bezig met e-mailmarketing of zelfs jouw e-mailmarketing naar het volgende niveau tillen. Dan ben je hier aan het juiste adres. E-mailmarketing geeft namelijk een hoop mooie opties voor het verhogen van jouw omzet, het verhogen van de klanttevredenheid en het verminderen van klantvragen.

– Heeft iemand de checkout gestart maar deze niet afgemaakt? Dan kan je een automatische mail sturen, zodat deze persoon zijn of haar bestelling afmaakt. 
– Heeft iemand wat gekocht, vraag automatisch om een review!
– Heeft iemand al 90 dagen niets gekocht, stuur een kortingscode om terug te komen. 

Benieuwd wat de mogelijkheden van e-mailmarketing voor jouw webshop kunnen zijn?

Veelgestelde vragen over het uitbesteden van E-mailmarketing

Het uitbesteden van e-mailmarketing aan een specialist zorgt voor consistentie in het sturen van e-mails. Daarnaast krijg een expert in je team die weet wat die doet, op de hoogte is van de laatste trends en weet wat er gedaan moet worden voor meer resultaat. Daarnaast bespaart het tijd en kan het interne team zich focussen op de taken waar zij goed in zijn.

Zeker! e-mailmarketing is nog steeds een van de meest winstgevende online kanalen van het moment.

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het project. Een gemiddelde e-mailmarketing specialist vraagt tussen de €55 en €155 per uur.

Zeker! De resultaten zijn gemakkelijk terug te zien. Hierdoor kan je gemakkelijk bijsturen, mocht dat nodig zijn.

De e-maillijst die jij hebt en die wordt opgebouwd in de samenwerking blijft eigendom van jou. Dit zal ook duidelijk in het contract komen te staan.

Heb je al een e-maillijst? Dan snel! Het mooie aan e-mailmarketing is dat het direct resultaat geeft. Daarnaast kan er ook nog campagne gestuurd worden met terugwerkende kracht waardoor je snel je investering weer terug kan verdienen. Vraag gerust om een voorspelling tijdens ons eerste gesprek!