4 Tips voor een hogere Conversie Percentage

Conversie Percentage is een belangrijk maatstaf in e-commerce en marketing en geeft het percentage aan van mensen die een gewenste actie hebben uitgevoerd.

Inhoudsopgave

Wat is Conversie Percentage?

Het conversiepercentage toont het percentage mensen dat de gewenste actie uitvoert na het klikken op je e-mail. Dit kan zijn:

 • Een product kopen
 • Een formulier invullen
 • Inschrijven voor een dienst

   

Dit kan de effectiviteit van de inhoud van je e-mail en de relevantie van je aanbod meten.

Conversie percentage berekenen

Het conversiepercentage bereken je door door het aantal conversies te delen door het aantal bezoekers of mensen die je e-mail hebben geopend, dit is afhankelijk van welke marketinguiting je precies meet en dit keer 100 te doen.

(Aantal Conversies / Totaal aantal Bezoekers of opens) x 100 = Conversie percentage

Hieronder twee voorbeelden, één van de conversiepercentage van een e-mailcampagne en de andere bijvoorbeeld van een landingspagina:

Voor e-mail: Als 10 ontvangers een product bestellen na het klikken op je e-mail uit een totaal van 1000 ontvangers. Dan zou het conversiepercentage 1% zijn (10/1000).

Voor websites: Als 10 mensen een product bestellen na het bezoeken van je website van de totaal 1000 bezoekers. Dan zou het conversiepercentage 1% zijn (10/1000)

Wat is een goede conversie percentage?

Een gemiddelde conversiepercentage is afhankelijk van wat je precies meet als conversie en op welk platform het wordt gemeten. Het gemiddelde conversiepercentage bevindt zich meestal tussen de 1-3%.

Hoe zorg je voor een hogere conversie percentage?

Hieronder vind je 4 tips voor het verhogen van de conversie percentage van je e-mails en je website.

Verkoop je Call to Action

Om meer conversies te krijgen, is het belangrijk om een aantrekkelijke Call to Action te hebben.

 • Wees specifiek
 • Praat over een voordeel
 • Verkoop je CTA met je tekst

Voeg de juiste links toe

Zorg ervoor dat je links werken. Stuur altijd voordat je een e-mail verstuurt, jezelf een test e-mail en klik op alles. Controleer of je de juiste links hebt en of alles werkt. Doe je dit niet kan dit een negatieve invloed hebben op je conversiepercentage. Probeer dus altijd alles in je e-mail te checken, zodat je zeker weet dat alle links naar de juiste pagina’s linken.

Een goede landingspagina

Zorg ervoor dat je een goede landingspagina hebt. De landingspagina moet ook geoptimaliseerd zijn voor conversie. Als je met je e-mail naar een landingspagina linkt, is het belangrijk dat deze pagina ook aantrekkelijk is en geoptimaliseerd is voor conversie. Probeer op deze pagina voornamelijk te praten over voordelen. Verkoop je een product? Laat de voordelen van dit product naar voren komen.

Daarnaast is het verbeteren van de laadtijd ook een belangrijke. Als je pagina 15 seconde duurt om te laden, zullen mensen al weg klikken voordat jouw pagina is geladen. Test dus altijd de snelheid van je website en verbeter dit waar nodig.

Het design van een landingspagina is belangrijk voor een goede conversie. Probeer de pagina altijd aantrekkelijk te maken en te optimaliseren voor conversie. Dit kan je gemakkelijk doen door de beïnvloedingsstrategieën van Cialdini op de pagina toe te voegen en ook hier A/B te testen wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

A/B testen / Optimaliseren

Blijf altijd je belangrijkste e-mails A/B testen om een zo hoog mogelijk conversie te krijgen. Dit kan je doen door verschillende onderdelen van een e-mail te testen:

 • Copy
 • Design
 • Afbeeldingen
 • Call to Actions
 • Onderwerpregel
 

Begin met het testen van de belangrijkste onderdelen, zodat je snel resultaat ziet. Daarna ga je verder met het testen van de kleinere dingen. Zo werk je op een duidelijke manier en zie je stap voor stap wat je verbeteringen opleveren.