Hoe maak je een succesvolle Landingspagina

Een landingspagina is ideaal voor het converteren van je bezoeker. Deze pagina is speciaal ontworpen om bezoekers te converteren naar een bepaalde actie.

Inhoudsopgave

Wat is een Landingspagina?

Een landingspagina is letterlijk gezien de pagina waar mensen op terecht komen na het klikken op een link. In de volksmond wordt er over een landingspagina gesproken die de bezoeker converteert tot actie. Dit kan zijn het downloaden van een lead magnet, het aanschaffen van een product, het invullen van een formulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief. Deze pagina’s worden regelmatig gebruikt in marketingcampagnes zoals Google Ads, social media marketing en e-mailmarketing om de bezoeker te converteren.

Landingspagina maken in 7 stappen

Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het maken van een landingspagina. De meeste landingspagina’s worden gemaakt op website software als WordPress, Wix, Squarespace of Shopify, maar kunnen ook gemaakt worden op een groot aantal e-mailmarketing software.

Stappenplan voor de perfecte landingspagina

Voor het maken van de perfecte landingspagina zal je een stappenplan moeten volgen om de hoogste conversie te halen. Voordat je begint met het maken van je landingspagina is het belangrijk om je doel te bepalen.

1. Bepaal je doel

Wat wil je dat de bezoeker op je landingspagina doet? Koopt hij een product, schrijft hij zich in voor je nieuwsbrief of downloadt hij een lead magnet? Zorg ervoor dat je doel duidelijk is voordat je begint met het maken van je pagina.

2. Doelgroeponderzoek

Wie is je doelgroep? Wat zijn hun behoeften en wensen? Door je doelgroep te begrijpen, kun je je boodschap en content beter afstemmen op hun behoeften.

3. Onderzoek zoekwoorden

Welke zoekwoorden gebruiken mensen om jouw product of dienst te vinden? Door je zoekwoorden te onderzoeken, kun je je landingspagina optimaliseren voor zoekmachines.

4. Schrijf je boodschap

Wat maakt jouw product of dienst uniek? Waarom is het de moeite waard om deze aan te schaffen of te gebruiken? Zorg ervoor dat je boodschap kort en bondig is, en de aandacht van de bezoeker trekt.

5. Creëer overtuigende content

De content op je landingspagina moet de bezoeker overtuigen om actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van testimonials, case studies of een garantie.

6. Ontwerp je landingspagina

De landingspagina moet er professioneel en aantrekkelijk uitzien. Dit helpt om de geloofwaardigheid van je bedrijf te vergroten. 

7. Testen en optimaliseren

Test verschillende versies van je landingspagina om te zien welke het beste resultaat oplevert. Begin bij het testen bij de onderdelen die de meeste invloed zullen hebben en werk vervolgens naar beneden met testen.

 

Landinspagina Voorbeeld

Landingspagina voorbeeld

Hieronder vind je een voorbeeld van een landingspagina en hoe je deze zelf ook kunt maken. We pakken de belangrijkste onderdelen en lichten deze toe. 

 

Een goede stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een werkende landingspagina ziet er als volgt uit

 1. Lead Magnet Afbeelding
 2. Prikkelende titel
 3. Voordelen van de Lead Magnet
 4. Downloadknop
 5. Geen afleidende links
 6. Extra informatie over de Lead Magnet, auteur of bedrijf
 7. Getuigenis over de Lead Magnet (tevreden klanten)
 8. Afsluitende call-to-action met downloadknop

Hieronder een voorbeeld van een pagina waar deze onderdelen zijn toegepast: 

Landingspagina voorbeeld

In deze afbeelding zijn de eerste 5 punten goed toegepast. Er is een aantrekkelijke foto van de lead magnet toegevoegd, gevolgd door een pakkende titel en de voordelen van het downloaden van deze leadmagnet.

 

Bij het bekijken van de downloadknop valt de specifieke Call to Action op: “Claim jouw gratis exemplaar (zolang de voorraad strekt, OP = OP)”. Een Call to Action zoals deze draagt significant bij aan de algehele conversie. De knop is uitnodigend en er is een gevoel van urgentie toegevoegd: ‘zolang de voorraad strekt’, dus wacht niet te lang anders ben je te laat. Dit zijn kleine details, maar ze zijn erg belangrijk voor het conversiepercentage.

Bij punt vijf zien we dat de links in de header zijn verwijderd om alle afleiding te elimineren en de focus volledig op conversie te leggen.

Landingspagina voorbeeld

Bij de volgende afbeeldingen wordt extra informatie over de lead magnet verstrekt, en worden de auteur en het bedrijf toegelicht. Onderaan de afbeeldingen worden nog enkele elementen weergegeven die bijdragen aan de autoriteit:

 • Ontdek onze bewezen formule
 • 12 jaar ervaring
 • 40.000+ boeken verkocht
 • 11.000+ gebruikers 

Dit toont aan dat al veel mensen je zijn voorgegaan, wat een positief effect heeft op de conversie.

Landingspagina voorbeeld

Vervolgens tref je getuigenissen aan van tevreden personen die je voor zijn gegaan met het gebruiken van de lead magnet. Dit stukje sociale bevestiging helpt om aan te tonen dat het downloaden van de lead magnet inderdaad een verstandige keuze is. Aangekomen bij het einde van de landingspagina, is het raadzaam om af te sluiten met een laatste knop of call to action. Zo hoeven bezoekers niet terug naar boven te scrollen om de gewenste actie te ondernemen.

Deze pagina is gemaakt in Phoenix, een software die het erg gemakkelijk maakt om landingspagina’s zoals deze te maken. Ze bieden complete templates die je gemakkelijk zelf kan invullen.

Veelgestelde vragen over Landingspagina's

Een landingspagina kan je maken op je eigen website software of op sommige e-mailmarketing software. Heb je geen ervaring met het maken van landingspagina’s en wil je toch een pagina die er zo uitziet als het voorbeeld hierboven?

Neem dan een kijkje naar de volgende software: Phoenix

Dit is een gebruiksvriendelijke software waar je gemakkelijk zelf zonder enige ervaring verschillende landingspagina’s kan maken.

Een goede landingspagina maak je door de volgende onderdelen toe te voegen:

 1. Voordelen van jouw product / dienst: Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst, waarom zou iemand dit willen hebben?

 2. Pijnpunten benoemen: Welk probleem lost jouw product of dienst op, benoem de pijn van dit probleem en beschrijf het probleem. Hierdoor wordt jouw oplossing aantrekkelijker.

 3. Social Proof: Benoem waarom jouw product of dienst de beste is: Case studies, reviews of garanties.

 4. Duidelijke Call to Actions: Maak een duidelijke call to actions, benoem het voordelen van het klikken in plaats van “bekijk nu”, “koop nu”, maak je Call to Action aantrekkelijk. Bijvoorbeeld: “Claim jouw gratis exemplaar” of “Ik wil een winstgevende website!”

 5. Blijf Testen: Door constant A/B te testen blijf je jouw landingspagina optimaliseren en wordt deze constant beter.

Een landingspagina heeft over het algemeen maar één doel en dat is de bezoeker te laten converteren. Een landingspagina heeft daarom altijd maar één doel en is geschreven naar deze gewenste conversie.

Een landingspagina heeft over het algemeen maar één doel en dat is de bezoeker te laten converteren. Een landingspagina heeft daarom altijd maar één doel en is geschreven naar deze gewenste conversie.