Email Marketing Software

Alles wat je moet weten over deze software!

software email marketing ActiveCampaign
Favoriet voor B2B
software email marketing Klaviyo
Favoriet voor Webshops

E-mailmarketing software is niet meer weg te denken in de wereld van e-mailmarketing. Deze software biedt de mogelijkheid om met een grote groep direct te communiceren door middel van e-mail. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om veel zaken te automatiseren en jouw doelgroep op de hoogte te houden van het laatste nieuws.

Inhoudsopgave

Belangrijke Functies van E-mail Marketing Software

Wat zijn de cruciale functies om op te letten bij het kiezen van e-mailmarketing software? Gezien de veelheid aan softwareopties op de markt, is het van essentieel belang om te begrijpen welke functionaliteiten deze softwaretypen bieden en welke daarvan voor jou van belang zijn. Hier zijn enkele standaardfuncties die door de meeste e-mailmarketing tools worden aangeboden:

 

 • Lijstbeheer: Hiermee kun je al jouw contacten overzichtelijk beheren.
 • Segmentatie: Dit biedt de optie om specifieke segmenten binnen je e-maillijst te creëren, bijvoorbeeld op basis van bepaalde acties van gebruikers.
 • Ontwerp: Veel software bevat een intuïtief drag-and-drop systeem waarmee je moeiteloos e-mails kunt vormgeven.
 • Automatisering: Hiermee kun je e-mails opzetten die automatisch worden verzonden, gebaseerd op specifieke triggers of gedrag van de ontvanger.
 • Rapportages: Een heldere weergave van je resultaten, inclusief de optie om gedetailleerde rapportages te genereren. Inzicht in data als: Open rates, CTR (click through rates), e-mails verstuurt, etc. 


Bij het kiezen van de juiste software is het handig om deze punten in overweging te nemen en te matchen met je specifieke behoeften.

Voordelen van het gebruiken van E-mail Marketing Tools

Het inzetten van e-mailmarketing software kent tal van voordelen. Zo kun je efficiënt communiceren direct vanuit de software. Dankzij automatisering kun je bijvoorbeeld de veelvoorkomende vragen van klanten beantwoorden door automatisch een e-mail te sturen met de meest gestelde vragen en antwoorden na een aankoop.

 

Daarnaast helpt het je om de band met je klanten te versterken en hun loyaliteit te vergroten door het verzenden van relevante en aantrekkelijke content via e-mail.

 

Maar de voordelen gaan verder dan dat. Je kunt ook  je conversiepercentage verhogen door het verkoopproces te automatiseren. Veel webshops zien bijvoorbeeld een directe omzetstijging van gemiddeld 20% uit e-mail wanneer ze hier effectief op inzetten.

Het Kiezen van de Juiste E-mail Marketing Software

Hoe selecteer je de juiste e-mailmarketing software voor jouw onderneming? Begin eerst met het definiëren van wat je allemaal kunt doen met e-mailmarketing en wat je specifiek wilt bereiken. Als alles duidelijk is, kun je gericht zoeken naar de software die het beste bij jouw behoeften past. Overweeg de volgende vragen voordat je aan je zoektocht begint:

 

 • Wat is het hoofddoel van mijn e-mailmarketingcampagnes? (Is het merkbekendheid, verkoopstimulatie of klantbetrokkenheid?)
 • Hoe groot is mijn huidige e-maillijst?
 • Wil ik mijn lijst segmenteren? (Zijn segmentaties zoals aankoopgeschiedenis, leeftijd of gedrag relevant voor mij?)
 • Hoeveel van mijn e-mailmarketing wil ik automatiseren?
 • Wil ik zelf de ontwerpen van mijn e-mails maken? (In dat geval is een drag-and-drop systeem wellicht nuttig.)
 • Ben ik van plan om A/B-tests uit te voeren om mijn e-mailstrategie te verfijnen?
 • Wat is mijn budget voor e-mailmarketing software?
 • Hoe technisch onderlegd ben ik of is mijn team? (Heb ik gebruiksvriendelijke software nodig?)

Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen welke software het beste bij je past. Mocht je toch twijfelen of wil je advies van een expert, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik begrijp hoe lastig het kan zijn om de verkeerde software te kiezen en vervolgens te moeten overstappen naar een ander systeem. Ik help je graag kosteloos verder.

Toekomstige Trends bij E-mail Marketing Software

Op dit moment vinden er veel veranderingen plaats, vooral op het gebied van e-mailmarketing software. Mede door de opkomst van AI zijn er nieuwe functies en mogelijkheden bijgekomen die relevant kunnen zijn als je op zoek bent naar dergelijke software. Veel van deze programma’s integreren momenteel AI in hun systemen.

 

Wat betekent dit voor jou als eindgebruiker? Je tekst wordt automatisch aangepast en verbeterd, je ontvangt suggesties voor onderwerpen, krijgt advies over het ideale verzendmoment op basis van data-analyse, en er worden automatisch A/B-testen en optimalisaties uitgevoerd.

 

Hoewel veel van deze functies op het moment van schrijven nog in hun kinderschoenen staan, evolueren ze waarschijnlijk snel. Voor actueel advies kun je altijd contact met mij opnemen.

E-mail Marketing Software Prijzen en Budgetten

Bij het kiezen van e-mailmarketingsoftware spelen de kosten vaak een grote rol voor veel bedrijven. Aangezien de meeste softwareopties een maandelijks abonnement vereisen, kunnen de vaste lasten afhankelijk van de grootte van je lijst flink oplopen.

Berekening van Kosten

De meeste e-mailmarketingsoftware berekent de prijs op basis van het aantal contacten in je lijst. Echter, sommige berekenen de kosten op basis van gebruikte functionaliteiten. Daarom kan voor bedrijven met een grote lijst bepaalde software voordeliger zijn, terwijl andere software meer geschikt kan zijn voor bedrijven met een kleinere lijst.

Vergelijking van Software

Bij het vergelijken van twee softwareopties, Brevo en Mailchimp, zien we variaties in prijzen in drie verschillende scenario’s:

10.000 contacten + Automations:
Brevo: €59 p/m
Mailchimp: €127 p/m

10.000 contacten – Geen Automations:
Brevo: €29 p/m
Mailchimp: €94 p/m

1000 contacten + Automations:
Brevo: €49 p/m
Mailchimp: €43 p/m

Hieruit blijkt dat Brevo in het eerste scenario voordeliger is, aangezien het niet de prijs baseert op het aantal contacten. Hoe meer contacten, hoe aantrekkelijker Brevo wordt. Echter, in het derde scenario is Mailchimp goedkoper bij een kleiner aantal contacten.

De keuze voor software is sterk afhankelijk van jouw specifieke situatie en het is belangrijk om de kosten goed af te wegen. Het is cruciaal om niet enkel op prijs te focussen. Als een bepaalde softwarefunctie je gemakkelijk een extra €200 per maand winst oplevert, dan kunnen hogere kosten gerechtvaardigd zijn. De optimale keuze varieert dus per situatie.

Wat is E-mail Marketing Software?

E-mailmarketing software is een tool die wordt gebruikt door bedrijven om op grote schaal e-mails te maken, testen, verzenden en te optimaliseren. Het primaire doel van de software is om klanten betrokken te houden bij het bedrijf, top of mind te blijven en meer omzet te realiseren. 

Een paar voorbeelden van e-mailmarketing software

 • Mailchimp: Gebruiksvriendelijk, templatebibliotheek, automatiseeropties en beschikt over een gratis plan voor beginners.
 • ActiveCampaign: Bekend om de uitgebreide mogelijkheden voor het automatiseren van marketing. Geschikt voor bedrijven van elke grootte.
 • MailBlue: De Nederlandse versie van ActiveCampaign. Heeft een eigen Academy en Nederlandse support.
 • Brevo: Het voormalige SendinBlue, biedt een breed aantal functionaliteiten voor e-mailmarketing. Focust op e-mailmarketing en deliverability.
 • Klaviyo: #1 e-mailmarketing software voor webshops. Uitgebreide mogelijkheden, perfect voor e-commerce.

Veelgestelde vragen over E-mailmarketing Software

Voor kleinere bedrijven is het voordelig om te kiezen voor software die gebruiksvriendelijk is en geen ingewikkelde vaardigheden vereist. Op deze manier kan het snel intern worden opgepakt en is er weinig hulp nodig van specialisten. Denk hierbij aan software als: 

 • Mailchimp: Populair, simpel te gebruiken en populair onder kleinere bedrijven door het simpele interface.
 • Brevo: Betaalbare optie met veel functionaliteiten en automatisering opties. 
 • Constant Contact: Gebruiksvriendelijk, veel templates en snelle ondersteuning

Voor grotere bedrijven kan het interessant zijn om te kijken naar e-mailmarketing software met meer functionaliteiten en integraties. Het kiezen van de juiste tool kan voor grotere bedrijven veel tijd besparen en daarmee kosten. Denk hierbij aan software als:

 • Hubspot: Automatiseer een groot deel van jouw marketing, focust op marketing automation
 • ActiveCampaign: Geavanceerde opties voor automatiseren, veel integraties, focust op e-mail.

Als je op zoek bent naar een e-mailmarketing software voor jouw webshop dan is het belangrijk om te letten op software gemaakt voor webshops. Denk hierbij aan software als:

Klaviyo: Focust op e-commerce bedrijven, krachtige segmentaties, veel integraties met platforms als WooCommerce, Magento en Shopify. Overzichtelijk en slim systeem. (persoonlijke favoriet)

Mailchimp: Gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor beginners, veel integraties met e-commerce platforms. 

Omnisend: Focust op e-commerce en webshops. Gebruiksvriendelijk, geavanceerde segmentatie, automatiseringen en omnichannel-marketing. Eenvoudige integraties met e-commerce platforms.