Voorbeelden Nieuwsbrief
25 Voorbeelden voor Inspiratie

Ben je op zoek naar voorbeelden nieuwsbrief? Dan ben je hier op de juiste plek. Hieronder vind je 25 voorbeelden waar jij je inspiratie uit kan halen. Bij elke nieuwsbrief zal ik benoemen wat er goed is aan de nieuwsbrief en van welke strategieën er gebruik is gemaakt. Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

Nieuwsbrief Voorbeeld: Aanbieding Reminder

Hier hebben we een overzichtelijke nieuwsbrief van Rael. Het design is aantrekkelijk en direct valt de grote “40% Off sitewide” op, waardoor je meteen weet dat het om een aanbieding gaat. Opvallend is ook de knop die “Above the fold” is geplaatst, waarmee je direct de call to action ziet zonder te scrollen.

Er is ook een gevoel van urgentie gecreëerd door te vermelden dat dit de laatste kans is om van de aanbieding te profiteren – een sterke zet voor de conversie.

Onderin de mail staan nog vier producten waarop geklikt kan worden, en helemaal onderaan is opnieuw een call to action geplaatst, zodat scrollen overbodig is.

Nieuwsbrief Voorbeeld: Aanbieding

Hier een e-mailcampagne van Nowadays. De e-mail begint met een grote afbeelding waar je twee van hun producten mooi opgesteld ziet.

Dit is in eerste instantie een mooie e-mail die er qua design goed uitziet. Als we kijken naar de conversieoptimalisatie kan hier nog wel wat verbeterd worden. De afbeelding is zo groot, dat je als je de mail opent niets meer ziet dan de afbeelding. Hierdoor weet je niet waar de e-mail over gaat of wat de Call to Action is. Pas als je scrollt komt dit te voorschijn. Daarnaast zien we dat de speciale tekens niet helemaal goed doorkomen en rare tekens laten zien.

Verder is het wel een aantrekkelijke e-mail en na het scrollen is de boodschap gelijk duidelijk.

Nieuwsbrief Voorbeeld: Product promotie

Hierboven een e-mailcampagne van Athletic een Alcoholvrij biertje voor Athleten. Het mooie aan deze e-mail is het fraaie design met felle kleuren en dat de e-mail is opgedeeld in twee verschillende folds. Als de e-mail opent zie je de volgende dingen:

  • Mooie afbeelding van het product
  • Catchy Titel
  • 4 Voordelen van het product
  • Call To Action

Een verbetering in deze mail kan nog zijn een specifiekere Call to Action tekst. Er wordt nu gebruik gemaakt van “Shop Now”. Dit had ook iets specifiekers kunnen zijn zoals “I Want to Enjoy this Drink!” of zoals onderin de e-mail “Try This Brew”. 

Verder hebben ze een qoute toegevoegd van de brouwer zelf, wat de e-mail een stukje social proof geeft. 

Voorbeeld voor een Nieuwsbrief met Tips

Hierboven een ander soort e-mailcampagne van AllTrail met 5 tips voor jouw summer trip. De e-mail geeft 5 tips bij het gebruiken van hun product. Dit is een waardevolle en leuke e-mail om te sturen als bedrijf. 

Het is niet de standaard aanbiedingen mail, maar juist een waardevolle e-mail met interessante content die daadwerkelijk de klant helpt. 

Daarnaast ziet het ontwerp er overzichtelijk uit en zijn de tips makkelijk te scannen en op te nemen. 

Er staan een aantal subtiele Call to Actions in. Ze hebben gebruik gemaakt van hyperlinks in plaats van de standaard buttons. Dit is waarschijnlijk gedaan omdat het geen promotionele mail is. 

Product Promotie Nieuwsbrief

Hierboven een e-mailcampagne van het bedrijf Globe Hall. De e-mail is een productpromotie waarin in de eerste tekst een situatie wordt geschetst met een probleem en vervolgens een oplossing wordt gegeven met hun product. Daarna worden alle voordelen benoemt van het product en vind je de Call to Action.

Voorbeeld: Productlancering Nieuwsbrief

Hierboven vinden we een e-mailcampagne van het welbekende Sonos. Als je de e-mail opent zie je gelijk mooie foto’s van een nieuw product de Sonos Move 2. 

Het is gelijk duidelijk dat het een productlancering is van hun nieuwe product. “Introducing Move 2” Daaronder staat in het klein vanaf wanneer deze beschikbaar is en een Call to Action knop om te preoderen. 

De nieuwsbrief heeft een strak design en is to the point. Als je vervolgens meer naar beneden scrollt worden de voordelen van het product en de unique selling points benoemd van het product.

Nieuwsbrief Voorbeeld: Loyaliteits programma

Bovenstaand is een e-mailcampagne van New York Pizza, een bekend bedrijf voor velen van ons. De e-mail start met een persoonlijke aanhef, gevolgd door een overzicht van het loyaliteitsprogramma. Hieruit blijkt dat Smiles Davis 10 van de 60 benodigde punten voor een gratis pizza heeft verzameld. Met deze e-mail wordt benadrukt dat Smiles dichtbij een gratis pizza zit en dat het een goed moment is om vandaag een pizza te bestellen. Hierna worden enkele aantrekkelijke pizza’s en acties gepresenteerd.

Het is een effectieve e-mail die een trouwe klant aanmoedigt om nogmaals een bestelling te plaatsen, aangezien een gratis pizza in het verschiet ligt.

Voorbeeld Nieuwsbrief: Product Promotie

Hier zie je een voorbeeld van een nieuwsbrief van Danner. Een bedrijf dat schoenen verkoopt. De e-mail begint met een grote afbeeldingen die het hele scherm vult als je de e-mail zou openen. Vervolgens staat er een titel die hun boodschap over brengt “OUTSMART THE WEATHER” Als je vervolgens naar beneden scrollt wordt er een product geintroduceerd die dit waar maakt. De voordelen van het product worden benoemd en de Call to Action button is zichtbaar. 

Er is een scherpe productfoto toegevoegd met twee verschillende links eronder waarin onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Vervolgens worden de voordelen van de schoen verder uitgelicht. 

Dynamische Nieuwsbrief Voorbeeld

Hierboven zien we een interessante mail met iets wat we nog niet gezien hebben. In deze mail bevindt zich namelijk een dynamisch veld die de locatie en het weerbericht van de ontvanger laat zien. Woon jij in Amsterdam dan zie je het weer van Amsterdam, woon je in Groningen dan zie je het weer van Groningen. Dit wordt gedaan door een dynamisch veld toe te voegen die zichzelf aanpast op de locatie van de ontvanger. Dit zorgt voor relevante content bij iedere ontvanger.

Vervolgens hebben ze het over het weer en pakken ze dit als een hook om naar hun product te verwijzen: “We’ve got you convered”! 

Ze hebben een blok toegevoegd met daarin de voordelen van de jas en waarom deze bestendig is tegen bijna al het weer: waterbestendig, wind proof, stretch, breathable. Allemaal voordelen die te maken hebben met het weer. 

En daarna is dan uiteindelijk de call to action te vinden: het product zelf. Een unieke mail die door het dynamische veld een stuk persoonlijker is geworden.

Voorbeelden Nieuwsbrief: Persoonlijke E-mail

We zijn nu bij de laatste e-mail die we gaan bespreken. Is dit de meest interessante? Wellicht! Deze e-mail past zich namelijk aan op basis van persoonlijke gegevens en het gedrag van de ontvanger. De verzamelde data van de ontvanger wordt direct in de e-mail geladen.

In de e-mail zijn er twee opvallende (eigenlijk vier) persoonlijke velden: ‘You Started Reading This’ & ‘On Your Reading List’. In het eerste veld wordt een boek getoond dat de ontvanger is begonnen te lezen. Het tweede veld toont een boek dat op de leeslijst van de ontvanger staat.

Hoewel de e-mail op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, bevat deze diverse persoonlijke elementen die het bericht uniek maken voor de ontvanger.

15 Nieuwsbrief Voorbeelden voor Inspiratie

Hieronder vind je verschillende voorbeelden van nieuwsbrieven. Door op de afbeeldingen te klikken krijg je de nieuwsbrief vergroot te zien.