ActiveCampaign: Automatiseer Jouw (E-mail) Marketing

ActiveCampaign is een krachtig en uitgebreid systeem voor e-mailmarketing en CRM. Dankzij de veelzijdige mogelijkheden kun je zowel jouw marketing als sales automatiseren. Daarnaast kun je ActiveCampaign eenvoudig koppelen met diverse andere software, waardoor je een overzichtelijk systeem creëert voor jouw marketing en sales.

Inhoudsopgave

ActiveCampaign voor WordPress

ActiveCampaign is gemakkelijk te koppelen met WordPress door het installeren van een plug-in.

ActiveCampaign voor WordPress


Na het installeren van de plug-in volg je de stappen in WordPress en ActiveCampaign en binnen no time ben je klaar. Na het installeren kan je gebruik maken van de volgende functionaliteiten van ActiveCampaign:


  • Embed Formulieren die je hebt gemaakt in ActiveCampaign verschijnen op je website.
  • Site Tracking staat aan. Hiermee kan je bijhouden wat een contact doet op je website. Welke pagina’s bezoekt deze persoon en waar is deze persoon geïnteresseerd in. Allemaal interessante inzichten voor het segmenteren voor jouw e-mails.
  • Live Chat: De optie tot live chat is mogelijk, deze optie is alleen mogelijk als je ActiveCampaign Conversations hebt. Of dit interessant is voor jouw bedrijf hangt af van jullie wensen en behoeften.

ActiveCampaign voor WooCommerce

ActiveCampaign is ook gemakkelijk te koppelen met WooCommerce door het installeren van een plug-in. Deze Plug-in heet ActiveCampaign for WooCommerce en vind je gemakkelijk in de zoekresultaten van WordPress.

ActiveCampaign voor WooCommerce


Installeer de plug-in op je WordPress omgeving en volg de stappen om de installatie succesvol af te ronden. Na het afronden zal ActiveCampaign de data uit WooCommerce halen en is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende functionaliteiten:

  • Data Sync: Het verzamelen van data uit WooCommerce. Denk hierbij aan welke producten jouw klanten hebben gekocht, waar hun interesse ligt, hoe lang het geleden is dat ze een aankoop hebben gedaan en nog veel meer.
  • Automation bibliotheek: Je kan gebruik maken van de ActiveCampaign Automation bibliotheek voor WooCommerce. Hier vind je verschillende automatische e-mailflows die voor je klaar staan om in te vullen.
  • Abandoned Cart: Je kan gemakkelijk een abandoned cart e-mail maken doordat na het installeren er wordt bijgehouden wanneer iemand zijn winkelmand verlaat.
  • Gepersonaliseerde e-mails: Door de data uit WooCommerce kan je gepersonaliseerde e-mails sturen op basis van gedrag. Denk hierbij aan product aanbevelingen gebaseerd op het koopgedrag.
  • SMS: Begin met het sturen van SMS’jes naar klanten waar je de telefoonnummer van hebt.
  • Ecommerce Reporting: Gebruik het overzichtelijke systeem van ActiveCampaign om te zien welke e-mails en automations de meeste omzet creëren en waar de focus moet liggen.
 

ActiveCampaign CRM

In ActiveCampaign heb je een krachtig CRM-systeem dat meer kan dan de meeste andere programma’s. Je kunt bijvoorbeeld je verkoopproces automatiseren of indelen op basis van hoe belangrijk een lead is.

Denk eens hieraan: iemand schrijft zich in voor jouw nieuwsbrief. Met ActiveCampaign kun je het zo instellen dat deze persoon automatisch een persoonlijke e-mail krijgt van een salesmedewerker uit jouw team. Handig toch? Hierdoor kun je makkelijk onderscheid maken tussen mensen die echt geïnteresseerd zijn en zij die dat minder zijn.

Bovendien kun je klanten indelen op basis van hun omvang of ze punten geven afhankelijk van hun activiteit op jouw website. Als iemand bijvoorbeeld vaak jouw website bezoekt, kun je dat zien als een teken van sterke interesse. Daar kun je op inspelen door bijvoorbeeld je e-mailfrequentie aan te passen of automatisch een salesmedewerker een seintje te geven dat het tijd is om deze persoon te bellen.

Met al deze mogelijkheden kun je in ActiveCampaign een compleet CRM-systeem opzetten. Hierdoor kun je vlot reageren op potentiële klanten via sales funnels en zorg je ervoor dat je geen inkomsten misloopt.

ActiveCampaign API

Waar kun je jouw ActiveCampaign API Key vinden in ActiveCampaign? Heel eenvoudig! Klik linksonder in je account op ‘instellingen’ en kies daarna voor ‘Developer’. Daar staat jouw API Key klaar!

ActiveCampaign Api Key

Een API key gebruik je om jezelf of een product te identificeren. Ben je software aan het koppelen aan ActiveCampaign? Dan is het logisch dat je een API key nodig hebt, maar deel deze niet met iedereen. Safety first!

ActiveCampaign Alternatieven

ActiveCampaign is een uitgebreid programma, maar kan soms wat aan de prijzige kant zijn voor bedrijven die net beginnen. Daarom zal ik hieronder een aantal software vergelijken met ActiveCampaign zodat je snel weet wat voor jou de beste keuze is.

ActiveCampaign VS Mailchimp

Mailchimp en ActiveCampaign zijn allebei toppers in de e-mailmarketingwereld, maar ze hebben elk hun eigen specialiteit. Mailchimp is in het leven geroepen als een pure e-mailmarketingtool, terwijl ActiveCampaign zich heeft ontpopt als een geavanceerd systeem voor marketingautomatisering, klantrelatiebeheer (CRM) en sales automatisering. Dit zorgt ervoor dat ActiveCampaign veel meer snufjes en mogelijkheden biedt dan Mailchimp.

 

Als je een klein bedrijf hebt en vooral op zoek bent naar eenvoudige e-mailmarketing, dan zit je met Mailchimp goed. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface, overzichtelijke opties en eenvoudige automatisering is het een topkeuze voor beginners.

 

ActiveCampaign is de ideale match voor grotere ondernemingen die een systeem nodig hebben dat helpt met geautomatiseerde salesprocessen, diepgaande segmentatie van contactlijsten of het leggen van ingewikkelde koppelingen met andere softwarepakketten.

ActiveCampaign VS Hubspot

Waar ActiveCampaign al uitgebreid is met de eerder genoemde tools, gaat HubSpot nog een stapje verder. Naast wat ActiveCampaign biedt, heeft HubSpot ook klantenservice, een content management systeem, social media beheer, SEO en content creatie in huis. Het is dus een stuk uitgebreider en daarmee ook een stuk duurder. Hierdoor is Hubspot meestal niet de perfecte match voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Als je een groot bedrijf hebt en je wilt veel van je dagelijkse processen automatiseren, dan is HubSpot mogelijk de juiste keuze voor jou. Maar als je een klein tot middelgroot bedrijf bent en je vooral je e-mailmarketing wilt opzetten en een deel daarvan wilt automatiseren, dan past ActiveCampaign waarschijnlijk beter bij jouw behoeften.

ActiveCampaign VS Klaviyo

Twee toonaangevende e-mailmarketing software-opties op dit moment zijn Klaviyo en ActiveCampaign. Welke het beste voor je is, hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Klaviyo blinkt uit in de e-commerce wereld, ideaal voor het verkopen van online producten. Aan de andere kant is ActiveCampaign uitstekend in het opzetten van een salesfunnel en het bieden van een helder CRM-systeem. Als vuistregel: heb je een webshop? Dan is Klaviyo wellicht de betere keuze. Ben je een B2B-bedrijf dat het verkoopproces wil automatiseren via e-mail? Dan past ActiveCampaign beter bij je. Beide zijn solide keuzes, maar ze bedienen elk een iets andere doelgroep.

ActiveCampaign VS Mailerlite

MailerLite legt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid. Met de belangrijkste e-mailmarketingfuncties is het een no-nonsense platform. Het is vooral geschikt voor beginners die een eenvoudig systeem zoeken voor hun e-mailmarketing zonder de hoofdprijs te betalen. ActiveCampaign daarentegen is veel uitgebreider en biedt extra functies voor CRM, salesautomatisering en marketingautomatisering. Daardoor is het ook duurder. De beste keuze is afhankelijk van je specifieke (e-mail)marketingbehoeften.

ActiveCampaign VS Convertkit

ConvertKit is speciaal ontwikkeld voor online ondernemers, bloggers en influencers, met functionaliteiten die op maat gemaakt zijn voor deze doelgroepen. Als je tot een van deze groepen behoort, is ConvertKit wellicht een goede keuze voor jou. Hoewel ActiveCampaign een breder scala aan mogelijkheden biedt, richt ConvertKit zich op specifieke behoeften, zoals integraties met e-commerce platformen en cursus-hosting diensten. In vergelijking heeft ActiveCampaign een uitgebreider aanbod aan integraties.

ActiveCampaign Cursus

Ben je op zoek naar een cursus voor ActiveCampaign? Dan ben je op de juiste plek. ActiveCampaign biedt enorm veel opties en daardoor kan het soms wat overweldigend zijn. Geen zorgen, je kan door middel van de knop hieronder jezelf aanmelden voor de online cursus of een aanvraag doen voor een training op locatie. Of je nou een beginner bent of een doorgewinterde marketeer, ik weet zeker dat je een hoop kan leren van deze ActiveCampaign Cursus. De volgende dingen zullen behandeld worden:

– Wat is ActiveCampaign?
– Installeren & Integratie
– Verzamelen van E-mailadressen
– Formulieren maken 
– Lead Magnet
– Segmenteren
– Personaliseren
– Automatiseren
– Email CopyWriting
– Email Design
– Email en ChatGPT
– ActiveCampaign CRM

Bij een training van ActiveCampaign op locatie beginnen we met een beknopte bespreking om te evalueren waar jij of je team nu staat en waar er ruimte is voor verbetering. Vervolgens stem ik de training af op jullie wensen, zodat iedere deelnemer eruit kan halen wat hij of zij voor ogen heeft.

ActiveCampaign Kosten / Pricing

De kosten van ActiveCampaign worden regelmatig aangepast en zijn afhankelijk van het aantal contacten in jouw lijst en het abonnement dat je afneemt. Ik probeer deze tabel zo goed mogelijk bij te houden, maar voor de actuele prijzen kan je kijken op de website van ActiveCampaign.

Aantal contacten

Plus

Professional

Enterprise

1,000

€49   / maand

€149 / maand

Op aanvraag

2,500

€99   / maand

€149 / maand

Op aanvraag

5,000

€149 / maand

€209 / maand

Op aanvraag

10,000

€229 / maand

€339 / maand

Op aanvraag

25,000

€379 / maand

€549 / maand

Op aanvraag


ActiveCampaign werkt daarnaast ook met verschillende soorten abonnementen. De functionaliteiten heb ik hieronder toegelicht. Voor de meeste bedrijven is het Plus abonnement voldoende, maar wil je nou graag een van de volgende functionaliteiten dan kan je een ander abonnement overwegen.

Functie

Plus

Professional

Enterprise

E-mailmarketing & Marketing Automatisering

Inline, Pop-up en Modale Formulieren

Landingspagina’s

Facebook Custom Audiences & Lead Ads

Site & Event Tracking

API & Webhooks

WooCommerce, Shopify & BigCommerce Integraties

E-mail Content Generation AI

Predictive Sending AI

 

Split Automations

 

Salesforce Integratie

 

Microsoft Dynamics 365 Integratie

 

Site Messages

 

Attribution Reporting

 

Conversies

 

Accounts

 

Aangepaste Rapportage

  

Custom Objects

  

Single Sign-On

  

Uptime SLA

  

HIPAA Support

  

Custom Mailserver Domain

  

Onbeperkt E-mail Testen

  

Wil je alleen de basismogelijkheden dan kan je nog gaan voor de Marketing Lite. Dit abonnement is een beetje verstopt binnen ActiveCampaign, maar kan je vinden door op de volgende knop te klikken:

ActiveCampaign Veelgestelde vragen

Wat is ActiveCampaign?

ActiveCampaign is een uitgebreid platform dat zich focust op e-mailmarketing, CRM, marketing automatisering en verkoop automatisering. Met ActiveCampaign kan je e-mails versturen en automatiseren, maar ook alle informatie over jouw contacten verzamelen in een overzichtelijk systeem. Hier kan je vervolgens delen van jouw dagelijkse processen automatiseren zoals een follow-up plannen met een potentiële klant of de interesse meten van een prospect.

Hoe werkt ActiveCampaign?

ActiveCampaign is eigenlijk een superhandige tool voor je e-mailmarketing en meer. Stel je voor dat je een bakkerij hebt, en elke keer als een klant binnenkomt, noteer je welk brood ze kopen, hoeveel broden ze kopen, wanneer ze het kopen en misschien zelfs waarom ze het kopen. ActiveCampaign doet dit, maar dan digitaal en automatisch. Hierdoor kan je bijvoorbeeld inzicht krijgen in hoeveel brood je elke donderdag moet bakken. Dit is een simpel voorbeeld, maar denk hier maar eens over na bij jouw branche.