Mailblue

MailBlue is de Nederlandse variant van ActiveCampaign. Het biedt software voor automatisering, het versturen van e-mails, het beheren van CRM en het automatiseren van je verkoopproces.

Inhoudsopgave

Mailblue voor WordPress

Aangezien MailBlue dezelfde software aanbiedt als ActiveCampaign is de integratie met WordPress hetzelfde als ActiveCampaign.

1. Je klikt in jouw wordpress omgeving op plugins en vervolgens op “nieuwe plugin”. 2. Daar zoek je naar de ActiveCampaign plugin
3. Druk bij de plugin “Activecampaign – Forms, Site Tracking, Live Chat” op installeren.

Het opzetten van automations en flows is wel prima te doen. Naar mijn mening is het iets minder intuïtief dan sommige andere systemen, maar het functioneert goed. Het drag-en-drop systeem binnen de automations is helder en wijst zichzelf, wat het een prettig systeem maakt om mee te werken.

  1. Activeer de plugin

Als je dit gedaan hebt wordt er gevraagd om jouw API gegevens. Waar je deze informatie kan vinden, zie je in het kopje hieronder.

Mailblue API

Jouw API vind je door inteloggen op jouw MailBlue omgeving (bedrijfsnaam.active hosted.com).

Eenmaal ingelogd ga je linksonder naar instellingen en klik je op “ontwikkelaar”, hier vind je jouw API URL en API Key. Deze heb je nodig bij het installeren van MailBlue op WordPress. Heb je jouw API gegevens ingevuld, klik dan op Connect en je bent klaar!

Mailblue voor WooCommerce

Heb je een WooCommerce webshop? Dan is het handig om jouw woocommerce te verbinden met Maliblue, maar hoe doe je dat? Om MailBlue met WooCommerce te verbinden heb je de plugin “ActiveCampaign for WooCommerce” nodig. Je volgt dezelfde stappen als hierboven aangegeven bij de installatie voor WordPress. Alleen installeer je nu de WooCommerce plugin in plaats van de WordPress plugin.

Dit biedt je de mogelijkheid om op basis van WooCommerce data te filteren in jouw contacten en automatische mails te sturen als een abandoned cart of een customer winback mail. 

Mailblue VS ActiveCampaign

MailBlue is de Nederlandse aanbieder van ActiveCampaign. De software is vrijwel identiek, alleen is de interface bij MailBlue iets lichter blauw dan bij ActiveCampaign en is alles in het Nederlands. Lees meer bij het kopje MailBlue vs ActiveCampaign.

Mailblue alternatieven

Twijfel je of MailBlue de juiste keuze is en word je overspoeld met alternatieve e-mailmarketing software? Hieronder benoem ik een aantal alternatieven en wat de reden zou zijn om te kiezen voor dit alternatief.

Mailblue VS Mailchimp

Mailchimp is een van de meest bekende e-mailmarketing software. Mailchimp heeft het voordeel dat het erg gebruiksvriendelijk is voor beginners. De interface is overzichtelijk en de opties zijn beperkt (in vergelijking met andere software), waardoor het makkelijker te begrijpen is. Daarnaast biedt het een gratis instapniveau waardoor je als beginner de eerste stappen richting e-mailmarketing gemakkelijk zelf kan zetten.

Het verschil tussen Mailblue en Mailchimp is toch best groot. Zowel Mailblue als Mailchimp zijn e-mailmarketing software, maar Mailblue biedt een stuk meer functionaliteiten. MailBlue heeft een enorm krachtig systeem voor: CRM, salesfunnels, e-mail en marketing automatisering. Waardoor het een stuk beter geschikt is voor bedrijven die een geavanceerde e-mailmarketing strategie willen implementeren.

Mijn advies: Ben je een beginner en wil je 1x een nieuwsbrief sturen per maand en nog bezig met het groeien van je lijst? Kies voor Mailchimp. Wil je een meer geavanceerde e-mailmarketing strategie dan is Mailblue de betere optie.

Mailblue VS Klaviyo

Mijn twee favoriete e-mailmarketing software en dat is niet zonder reden. Mailblue is een onwijs krachtig systeem dat zich perfect leent voor de B2B markt. Klaviyo daarentegen is de keuze als je een webshop hebt en meer resultaat wil halen uit e-mailmarketing.

Bij deze overweging moet je jezelf afvragen: Heb ik een webshop of heb ik een b2b-bedrijf?

– Webshop? Ga dan voor Klaviyo 

– B2B? Ga dan voor MailBlue: Probeer Mailblue hier 14 dagen Gratis!

Mailblue VS ActiveCampaign

Er ontstaat vaak verwarring bij de vraag MailBlue vs ActiveCampaign. MailBlue is de Nederlandse aanbieder van ActiveCampaign. Het beschikt dus precies over dezelfde software. Toch zijn er wel een paar verschillen die ik hieronder zal toelichten:

MailBlue voordelen vs ActiveCampaign

Nederlandse Interface: Alle opties en uitleg staat in het Nederlands.
Nederlandse Support: Hulp nodig? Dat kan gemakkelijk tijdens Nederlandse werktijden met een Nederlandse support medewerker
MailBlue Academy: MailBlue heeft een eigen training gemaakt voor het gebruik van Mailblue.

MailBlue nadelen vs ActiveCampaign
Het nadeel van MailBlue tegen ActiveCampaign is dat er erg veel informatie te vinden is over ActiveCampaign mocht je een probleem hebben en het zelf willen oplossen. Bij het googlen van een probleem is het dan ook beter om te googlen in het Engels en ActiveCampaign erachter te zetten. Vervolgens kan het vervelend zijn dat de uitleg niet helemaal overeenkomt met de interface van MailBlue.

Mailblue VS Mailerlite

Mailerlite is ook een goede optie om voor te kiezen als beginner. Waarom? Mailerlite is gebruiksvriendelijk, biedt een aantal eenvoudige automatiseringsfuncties, het maken van landingspagina’s en biedt een gratis plan aan tot 1000 contacten.

Dit maakt het een ideale optie mocht je net beginnen met het opbouwen van een lijst en verwacht je niet snel over de 1000 contacten te gaan. Zoek je een platform wat meer opties heeft tot marketing automatiseringen, een CRM-systeem aanbiedt en geschikt is voor een geavanceerde e-mailmarketing strategie dan is Mailblue de juiste keuze

Mailblue VS Mailpoet

Heb je een WordPress website? Dan kan Mailpoet een alternatief zijn. Mailpoet is namelijk een WordPress Plugin waar je vanuit je WordPress dashboard e-mails kan sturen. Het leent zich alleen voor de basis e-mailmarketing functies zoals het sturen van e-mails. Ben je op zoek naar een simpel systeem voor het af en toe sturen van een e-mail en heb je een WordPress website dan kan Mailpoet een goede optie voor je zijn.

Mailblue VS Hubspot

Beide platformen zijn echte krachtpatsers als je het mij vraagt en enorm geschikt voor grotere bedrijven die hun marketing willen automatiseren. Hubspot gaat zelfs een stapje verder en is een alles-in-een marketing, sales-, en serviceplatform.

Hubspot: CRM, e-mailmanagement, social media management, website automatisering, klantenservice tools en SEO-analyses.
MailBlue: Gericht op e-mailmarketing met functies als: E-mailmarketing automatisering, segmentatie en A/B testing.

Ben je op zoek naar een uitgebreid e-mailmarketingplatform dan is Mailblue de juiste keuze. Wil je een groot deel van jouw bedrijf automatiseren? Dan kan Hubspot de juiste keuze zijn.

Mailblue VS Convertkit

Convertkit is de e-mail marketing software voor bloggers en content creators. Het is een e-mail marketing software die focust op een bepaalde doelgroep. Val jij in deze categorie dan kan Convertkit misschien wel de betere optie zijn voor jou!

Convertkit focust op het eenvoudig implementeren van e-mailmarketing voor bloggers en content creators. Hierdoor kan je snel de juiste automatiseringen vinden en is het gemakkelijk te gebruiken door beginners.

Convertkit focust op de functionaliteiten die relevant zijn voor bloggers en content creators als: e-mailmarketing, landingspagina’s en lead capture tool

Mailblue training / cursus?

Mailblue heeft een leercurve als je net begint met het te gebruiken. Ze hebben hier gelukkig slim op ingespeeld door een Mailblue training / cursus te maken genaamd: MailBlue Academy. Hier krijg je gratis toegang toe bij het afsluiten van een abonnement.

Mailblue prijzen/kosten

Mailblue biedt 3 verschillende abonnementen aan:

Lite: Vanaf 9 euro per maand
Plus: Vanaf 49 per maand
Professional: Vanaf 149 per maand

De prijzen lopen op basis van het aantal contacten dat je in jouw lijst hebt. Voor de actuele prijzen kan je klikken op de knop hieronder!

Veelgestelde vragen over het uitbesteden van E-mailmarketing

Mailblue is een geavanceerde marketingautomatiseringstool speciaal ontworpen voor e-mailmarketing. Naast e-mailfuncties biedt het ook robuuste mogelijkheden voor CRM, salesautomatisering en meer.Om Mailblue te gebruiken, log je simpelweg online in op het platform. Eenmaal ingelogd kun je e-mails ontwerpen, campagnes automatiseren en je contactenlijst effectief beheren.Om Mailblue te integreren met WordPress heb je geen specifieke Maliblue-plugin nodig. Omdat Mailblue de Nederlandse variant is van ActiveCampaign, zoek je naar de plugin genaamd ‘ActiveCampaign – Forms, Site Tracking, Live Chat’. Deze kun je vinden in jouw WordPress plugin-overzicht. Na installatie kun je Mailblue eenvoudig koppelen met jouw WordPress-omgeving via je API-key.